Gratis verzending & levering binnen 7 werkdagen

Vintage TV-Meubelen: Waarom, wanneer, inspiratie & bestellen

Let's go vintage tv meubel

Vintage TV-meubels zijn hot. En dat is niet zo gek, want deze retro-stijl is al jaren bezig met een terugkomst. Fabrikanten en winkeliers spelen hier slim op in, en zo ook de meubelindustrie. Slim of niet, het levert soms prachtige resultaten op.

Waarom kiezen voor vintage? (en wanneer niet)

Vintage tv meubelen zijn het mooiste wanneer er meerdere vintage/retro elementen in het interieur overeenkomen en dus ‘matchen’ met elkaar. Op de bovenstaande foto zie je o.a. een houten vloer en een open muur (van bakstenen). Het zijn allemaal materialen met veel ‘grove’ oneffenheden, die tevens qua geschiedenis al een hele lange tijd gebruikt worden. Het is dus het beste om te kiezen voor vintage wanneer je interieur (meubels, muren, kleuren) dit enig zins toelaat. Dit is natuurlijk lastig te bepalen, maar over het algemeen kan wel gesteld worden dat vintage in veel woonkamers, slaapkamers en andere ruimtes een prachtige toevoeging is!

Combineren van vintage meubelen

Het combineren van vintage/retro meubelen kan een uitdaging zijn. Wanneer je er voor kiest om meerdere vintage meubelstukken te kopen van verschillende tijdperken (vaak 30 tot 100 jaar oud), is het slim om te kijken of deze meubelstukken visueel ook mooi samenhangen en elkaar ook aanvullen. Mocht je kiezen voor de mid-century moderne retro stijl, dan is het natuurlijk een stuk makkelijker om goed te combineren. Veel meubelwinkels waaronder TVMeubel.nl verkopen industriële televisie meubelen (vaak van teakhout) waarvan sommige meubelstukken een unieke vintage/retro beleving creëren.

Doe inspiratie op!

Vintage tv meubel lichthoutDoe wat inspiratie op! Kijk wat rond op internet, bekijk sfeerfoto’s (op Pinterest), bezoek kringloopwinkels of meubelzaken die gespecialiseerd zijn op het gebied van meubels met een ‘old-school look’. Bij moderne vintage tv meubels zie je vaak gebogen, houten poten en dat staat vaak erg leuk! Ook het gebruik van oude kleuren kan in combinatie erg mooi zijn (zie het voorbeeld hiernaast).

Tover je oude meubels om naar vintage!

Voor de echte doe-het-zelver is er als laatst nog zelfs de mogelijkheid zelf die vintage-look te creëren bij je bestaande meubels! In de video hieronder wordt een bijzetkastje wit geverfd waarna er het op creatieve wijze een vintage-look wordt gegeven. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat dit tot een bepaalde hoogte mogelijk is, en je voor een complete vintage-uitstraling toch echt beter wat speciaals in huis kan halen. Goedkoop is deze oplossing zeker wel!

Enkele vintage tv-meubels uit onze prachtcollectie

Bijwerken van …
  • Geen producten in je winkelmand.